1 2 3
Sedam neverovatnih poslova koji postoje u Japanu

UČESNIK U CEREMONIJI VENČANJA

Mladenci u Japanu koji na dan venčanja žele da im crkva  bude prepuna gostiju mogu da, ukoliko imaju malo rođaka i samo nekoliko bliskih prijatelja, da iznajme goste! Širom Japana sve je veći broj kompanija koje nude ovu uslugu – oni obezbeđuju “goste” koji će, u zavisnosti od potrebe mladenaca, moći da drže govore, pomognu na prijemu gostiju, ili samo da stoje kao prijatelji ili saradnici mladenaca.
Prihod od ovog posla je oko 40 evra po venčanju, a uz to iznajmljeni gosti dobijaju hranu i svadbene poklone.


TESTIRANJE PSEĆE HRANE

Ako prihvatite posao da testirate pseću hranu kako biste utvrdili  da li ovi verni prijatelji čoveka imaju kvalitetan i ukusan obrok, za to biste mogli da budete plaćeni (procenjen prihod) od 72 – 144 evro dnevno.


TESTIRANJE SIRĆETA

Mitsuyasu Uchibori je vrhunski Japanski specijalista za testiranje sirćeta. Kako se kvalifikovao za taj posao? Uchibori porodica više od 130 godina,  visoko u planinama Prefekture Gifu, pravi sirće zahvaljujući čemu su nos i nepca ovog specijaliste obučeni da bez greške otkriju i razlikuju različit nivo i notu kiselosti sirćeta.
Prihod od ovog znimanja je nepoznat, jer gospodin Uchibori kao prvi i vrhunski ekspert za ove poslove u Japanu, ne želi da otkrije visinu svojih primanja.


LIČNA MEĐUNARODNA ISPORUKA (NA VRATA I NA RUKE PRIMAOCA)

Bez obzira u kom delu sveta se nalazi primalac pošiljke svi predmeti ili stvari koje mogu biti nošene rukama biće mu isporučene na navedenu adresu i predate na ruke. Zahvaljujući ovim specijalnim poslovima sve može biti isporučeno, od kutije i kofera do tajnih dokumenata i dragocenosti. Dobra stvar za radnike koji obavljaju ovaj posao su besplatna međunarodna putovanja i mogućnost da upoznaju mnoge zemlje. Može se desiti da izvršilac i ne zna šta mu je u tašni (kesi, koverti..) koju nosi što, verovatno, nekada može bit i ozbiljan problem. Orijentacioni  prihod od ovih poslova kreće se: od 108 – 360 evra.


ODGAJIVAČ INSEKATA

Uzgajivači insekata imaju zadatak, pre svega, da prodaju insekte i sprovode određena istraživanja nad njima, kao i da brinu o retkim vrstama kao što su: bubašvabe, muve, pipe, termiti. Njihov zadatak je da brinu i o bubama koje važe za krvopije i drugim opasnim bubama. Očekivani prihod od ovog posla iznosi od 21.620 – 36.040 evra.


SPECIJALISTA ZA SMRAD

Zvanični naziv ovog zanimanja je Operator za merenje mirisa. Oni koji žele da konkurišu za ovo radno mesto moraju da poseduju nacionalni sertifikat za obavljanje navedenog posla. Japan je jedna od nekoliko zemalja koje imaju zakon koji se odnosi na mirise u okruženju, poznatog kao “Zakon za kontrolu neprijatnih mirisa”. Operatori za smrad su dužni da pronađu izvor neprijatnih mirisa i da pomognu da se smrad eliminiše ili smanji do granica koje neće ugrožavati stanovništvo. Trenutno, postoji više od 2.000 Operatora za merenje mirisa u Japanu. Očekivani prihod od posla: 18.020 – 36.040 evra.


MONTAŽER CIPELA

Od montažera cipela se očekuje da budu svestrani stručnjaci kada je reč o obući. Oni moraju da daju savete, odraslim osobama i deci, na razne teme – od predloga za izbora cipela do saveta za korišćenje obuće namenjene pešačenju. U Japanu, monteri obuće su prema stepenu stručne spreme koji imaju podeljeni u tri klase i to na one koji imaju osnovnu spremu, diplomirane stručnjake i one sa master zvanjem.
Očekivani prihod od ovog posla iznosi od 28.110 – 72.100 evra.

Oceni zanimanje
[Total: 2    Average: 5/5]

Vaša pitanja i Komentari