1 2 3
Poznati studenti prava

OBRNI RAZMIŠLJANJE. PRVO I PRAVO PITANJE KADA RAZMIŠLJAŠ O BUDUĆEM ZANIMANJU JE ŠTA ŽELIM DA BUDEM, A POSLE SLEDI PITANJE KOJU ŠKOLU ILI FAKULTET DA UPIŠEM.

 Slavne ličnosti koje nisu odmah prepoznale svoj životni poziv. Birali su fakultet.  Završili su prava, a u svetu su priznati i poznati po sasvim drugim stvarima.

ANDREA BOCELLI

boceli

Jedan od najlepših tenora na svetu da bi skupio novac za studiranje prava na univerzitetu u Pizi počeo je da radi u baru. Pri završetku studija radio je kao pravnik oko godinu dana. Međutim, nakon diplomiranja otkrio je svoj pravi talenat i nastavio je da se bavi samo muzikom.  Oduvek je voleo muziku i da peva, ali nije odmah shvatio da to može biti njegov životni poziv.

 

WASSILY KANDINSKY

kandinski

Studirao je pravo i ekonomiju na Moskovskom univerzitetu, gde je bio i predavač. Svetsku slavu je stekao kao slikar. Kandinski se danas smatra jednim od najuticajnijih slikara svoje generacije koji je svojim radom dao veliki doprinos razvoju ekspresionizma i apstrakcije.

 

MATTHEW MCCONAUGHEY

metju

Mislio je da su prava oblast kojom bi mogao da se bavi u životu.   Studije prava je upisao kada je imao 21 godinu, ali tokom studiranja je shvatio da je gluma poziv njegovog života.

 

JULIO IGLESIAS

hulio

Ovaj poznati pevač je studirao pravo u Španiji. Tokom jedne fudbalske utakmice doživeo je tešku nesreću od koje se oporavljao dve godine. Za vreme oporavka otkrio je svoj talenat i strast prema muzici, pa je nakon toga započeo svoju muzičku karijeru. Svojom pesmom usrećio je  veliki broj obožavalaca širom sveta.

 

GERARD BUTLER

zerard

Batler je studirao prava i pre diplomiranja počeo je da radi u advokatskoj kancelariji. Shvatio je da advokatski posao nije nešto čime bi voleo da se bavi čitavog života.  Dao je otkaz i nikada nije diplomirao. Kaže da je puno naučio studirajući pravo i da mu je to znanje značajno pomoglo kasnije u ulogama koje je dobijao.

 

BEN STEIN

ben

Svetski poznat i priznat pisac, glumac i komičar, završio je pravni fakultet.  Svoju karijeru započeo je kao komentator na političkim i ekonomskim pitanjima, i kao pisac govora za američke predsednike Ričarda Niksona i Džeralda Forda.

Oceni zanimanje
[Total: 3    Average: 5/5]

Vaša pitanja i Komentari