1 2 3
Posao iz snova

PANDA STARATELJ

panda

Kineski istraživački centar za zaštitu Panda u provinciji Sečuan imao je raspisan konkurs za poslove panda staratelja. Za ovaj posao godišnja plata iznosi 32.000 dolara, a panda staratelj ima i besplatne obroke i smeštaj.

Zahteve posla panda staratelja poslodavac je definisao na sledeći način: “Vaš posao ima samo jednu misiju – da 365 dana godišnje provedete sa pandama i da sa njima delite (učestvujete) sve njihove radosti i tuge”.
Posebni zahtevi poslodavca su da panda staratelj ima najmanje 22 godine, da zna dobro da piše, da poseduje vištine dobrog fotografa, da ima osnovna znanja o pandama i veliku želju da ih zaštiti.

 

TESTIRANJE TOBOGANA

tobogan

Prošle godine, 22-godišnji Seb Smit je izabran od 2.000 kandidata koji su se prijavili za posao  testiranja vodenih tobogana za potrebe odmarališta First Choice Holidays’ resorts.
Njegova posao i odgovornost je da ispita brzinu i količinu vode na toboganima širom sveta i da proceni sigurnost njihovog korišćanja za buduće turiste. On ocenjuje i karakteristike tobogana kao što su ” adrenalin faktor “ (koliko uzbuđenja donosi) i efekat ” najvećeg prskanja “.
Za ovaj posao dobija platu od oko 30.904 dolara, ima plaćene putne troškove i sedam dana plaćenog odmora za dve osobe.

 

LAŽNI IZVRŠNI MENADŽER

lazni-menadzer

Dobijanje pažnje zapošljavanjem  “belih ljudi u odelima” : to je posao koji su osmislile neke kineske kompanije i koje angažovanom  daju pravo da bude lažni izvršni menadžer kompanijie.  Ma kako bizarno zvučalo muškarci zapadnjačkog izgleda mogu biti angažovani i plaćeni da se pretvaraju da rade u Kini .

Osnovni zadatak zaposlenih zapadnjaka je da se u svojim zemljama predstavljaju kao rukovodioci  određene kineske kompanije. Kineske kompanije koje su osmislile ovaj posao smatraju da je to način da se u poslovnom svetu predstave kao uspešne i kredibilne međunarodne kompanije.

Jedan kanadski novinar bio je angažovan od strane kineske kompanije da bude deo ekspertske grupe za kontrolu kvaliteta . On je regrutovan od strane prijatelja, ali je rekao da se ova vrsta poslova oglašava i u lokalnim novinama.

 

TESTIRANJE LUKSUZNIH KREVETA

testiranje-kreveta

Kompanija Simon Horn Ltd angažovala je studentkinju Roisin Madigan za testeranje luksuznih kreveta i za to joj platila oko 1.600 dolara.

Roisin je spavla u krevetu najvišeg kvaliteta svaki dan mesec dana i blogovala o svojim iskustvima.
Generalni direktor kompanije je izjavio da je studentkinja  angažovana da učestvuju u istraživanju spavanja sa ciljem da kompanija dođe do objektivnih informacija o proizvodu,  njenoj  perspektivi kao i do informacija o tome šta je potrebno da se ostvari dobar san.

 

GOOGLE TRICIKL MAPER

google-maper

Da bi za potrebe Google Street View snimili zanimljiva, a teško pristupačna mesta širom sveta (na kojima ne može da se koristi poznati Googl automobile),  kompanija  Googl je  kreirala tricikl na ljudski pogon. Zamislite sebe da uživate u lepotama širom sveta: znamenitostima, parkovima, uzbudljivim stazama…  dok vozite Google tricikl i da za to još budete plaćeni. Naravno, ne mogu biti svi kvalifikovani za poslove tricikl mapera, jer je tricikl težak oko 250 kilograma i opremljen je sa 9 kamera. Zato Google za ove poslove često angažuje fudbalere i druge sportiste. Najčešća reakcija javnosti kada vide ovaj čudan tricikl je pitanje “da li imate sladoled”.

Oceni zanimanje
[Total: 8    Average: 4.5/5]

Vaša pitanja i Komentari
  • Slobodan Erak

    Hoću i ja da testiram malo ove krevete 🙂